Triathlon-verdenen kan være skræmmende for unge atleter, og det kræver en betydelig mængde mod at træde ind i den. Mød Marcus Westphal, en 18-årig EKOA-atlet, der i år var den yngste deltager til Ironman København. Om under to uger vil han tage udfordringen op igen, når han står på startstregen til Ironman Florida. Hans historie er en fortælling om ambition, vedholdenhed og det styrkende EKOA fællesskab.

Et modigt skridt ind i EKOA

Marcus Westphals interesse for triathlon begyndte i en meget ung alder, og han vidste tidligt, at han havde en passion og ikke mindst potentiale indenfor sporten. Da han blev spurgt om sin beslutning om at blive EKOA atlet, forklarede Marcus: “Jeg valgte at blive en del af EKOA for at blive en del af et fællesskab, noget der er utroligt vigtigt i en sport som triathlon. Jeg havde brug for en ny træner for at tage mine færdigheder til det næste niveau, og efter en samtale med Oliver vidste jeg, at EKOA ville være det rette sted for mig.”

I sin stræben efter succes fandt Marcus vejledning under Oliver Frandsen, en dedikeret træner hos EKOA. “Oliver er god til at bakke op om min træning. Han svarer altid meget hurtigt, når jeg henvender mig, og det er beroligende at vide, at han altid er tilgængelig for spørgsmål, store eller små,” siger Marcus.

Yndlings Træningssessioner

Marcus finder motivation i den daglige udfordring af sig selv: “Min yndlingstræningssession er en, hvor jeg kan presse mig selv til det yderste. En session, hvor jeg ikke tror, jeg kan klare det, men stadig kæmper mig igennem og fuldfører træningen. Det er virkelig en fed følelse!”

Han lægger vægt på betydningen af disciplin, hårdt arbejde og mental styrke for at opnå succes i den krævende verden af triathlon. Marcus ved, at rejsen kan være udmattende, og der vil være dage, hvor motivationen svigter, men han mener, at det netop er i de øjeblikke, ægte atleter skinner igennem. Han understreger også vigtigheden af at have et stærkt bagland: “Jeg tror, at du skal have gode mennesker omkring dig, der virkelig støtter dig og ønsker dig det bedste.”

Tre Råd til Nybegyndere inden for Triathlon

Når han blev bedt om at give råd til nybegyndere i triathlon-verdenen, giver Marcus tre vigtige råd:

  1. Hjemlig Støtte: “Du har brug for opbakning derhjemme. Din familie og kære bør være der for dig og forstå din forpligtelse til sporten.”
  2. Sæt Realistiske Mål: “Sæt opnåelige, små mål, der udvikler sig med din fremgang. Dette holder dig motiveret, da du konstant ser forbedring.”
  3. Tilpasset Træningsplan: “Få lagt en skræddersyet træningsplan til dine behov og mål. At have en plan sikrer, at du forbliver på rette spor og gør kontinuerlige fremskridt.”

Troen på Sig Selv

Hvad angår hans fremtidige mål, er Marcus jordnær og ambitiøs, med en vision, der handler om personlig udvikling: “Mit mål er at blive den bedste udgave af mig selv og se, hvor det fører mig hen.” Med den utrolige dedikation, vedholdenhed og ikke mindst det potentiale, han hidtil har vist, ser fremtiden utroligt lovende ud for denne unge Marcus.

Marcus Westphal er et bevis på, at det kan betale sig, at vise mod og springe ud i det man brænder for. Han er trods hans unge alder en inspirationskilde ikke kun for EKOA-fællesskabet, men ligeledes for aspirerende danske triatleter. Mens Oliver og Marcus finjusterer de sidste detaljer inden racet i Florida d.4 November, så kan vi andre følge spændt med i hans triathlon rejse og bevidne hans fortsatte succes.

Vi er med dig hele vejen Marcus. EKOA [VÆR MODIG]

Leave a Reply